Freddy
Sanje so se uresničile! Pred vami je prvi hitri ohlajevalnik, narejen za uporabo doma.
Freddy je edina gospodinjska naprava, ki hitro ohlaja hrano takoj po kuhanju, hitro in globoko zamrzne in jo nadzorovano tudi odmrzne, kuha meso in ribe na nizkih temperaturah, omogoča boljše vzhajanje kruha, pic in lepinj, jedi ohranja tople na idealnih temperaturah in jih vzdržuje na želeni temperaturi do postrežbe. Hladi tudi vino in ostalo pijačo.
Freddy lahko kombinira hitro ohlajevanje z nizkotemperaturnim kuhanjem, z razponom temperature od -35°C do +85°C, ter pri tem ponuja 9 inovativnih funkcij.

Hitro ohlajevanje na +3°C
Hitro zniža temperaturo jedra pravkar pripravljene vroče hrane na +3°C. S hitrim padcem temperature blokira izhlapevanje in preprečuje širjenje bakterij. Idealno za ohranjanje kakovosti vonja, barv in arom hrane. Vsako kuhano hrano lahko hitro ohladite in shranite v hladilniku do 7 dni.

Šok zamrzovanje do -18°C
Hitri ohlajevalnik znotraj komore hitro doseže temperaturo -35°C, cikel hitrega zamrzovanja hrano v jedru zamrzne na -18°C. To je popoln način zamrzovanja hrane, ki bo po odtajanju enaka, kot bi bila sveža. Šok zamrznjena živila lahko hranimo v zamrzovalniku od 6 do 8 mesecev.

Nežno zamrzovanje do -18°C
idealno za vročo in občutljivo hrano, ta cikel najprej zniža temperaturo hrane na +3°C in jo kasneje postopoma zmanjšuje na -18°C znotraj jedra. Rezultat je hitro in neagresivno zamrzovanje občutljive hrane, ki jo bomo hranili v zamrzovalniku.

Nadzorovano odtaljevanje
Hitri ohlajevalnik odtaljuje hrano s pomočjo nežnega prezračevanja, ki zadrži mikro kristalizirano vodo znotraj živila. Hrana, ki je bila nadzorovano odtajana, popolnoma ohrani svojo kakovost in vonj, kot da nikoli ne bi bila zamrznjena. Idealno za vso hrano, tudi za zelo občutljivo.

Hlajenje pijač
V le nekaj minutah lahko ohladite vino, brezalkoholne pijače in ponudite gostom aperitive. Hitri ohlajevalnik ohlaja steklenice s hitrostjo približno 1°C na minuto, kar vam omogoča uživanje pijač v njihovi idealni temperaturi. Vedno ste pripravljeni na nepričakovane gostje.

Prilagojeno ohranjanje
Ta funkcija, ki se prilagaja najsodobnejšim potrebam in izpolnjuje vse zahteve nam omogoča izbiro idealne temperature od -20°C do + 80°C. Z njo lahko ohranjamo temperaturo domačega sladoleda (-12°C), sveže ribe (+2°C) ali pa uporabimo za topljenje čokolade kot v Bain Marie (+40°C).

Nizkotemperaturno kuhanje
Nežno skuha meso in ribe, pri čemer temperatura jedra nikoli ne preseže +70°C. Ta način kuhanja izboljša okuse, ohranja mehko konsistenco in zagotavlja enakomerno kuhanje.

Naravno vzhajanje
Kontrolirano vzhajanje pri konstantni temperaturi omogoča, da se kvasovke v kruhu, picah in rogljičkih odlično razvijejo. Hitri ohlajevalnik poskrbi, da imajo izdelki intenziven okus, rahlo strukturo in ravno pravo drobljivost, ter so lahko prebavljivi.

Pripravljene jedi
Enostavno nastavite čas prihoda domov. Jedi bodo najprej ohranjene na temperaturi kot v hladilniku, nato pa se bodo segrevale na nastavljeno temperaturo in bodo pripravljene ob točno določenem času. Uživajte v obdobju, ko se vrnete domov in najdete svoj obrok sveže topel.