Bagels kruhki z makom

 Čas priprave: 40 minut

 Naravni čas vzhajanja: 2 uri in 10 minut

 Kuhanje: 11 minut

 Nežno zamrzovanje: 2 uri

 Težavnost: Povprečna

*primerno za vegane

 

Sestavine za 8 kruhkov:

  • 1 zavojček dehidriranega pivskega kvasa
  • 420 ml tople vode
  • 3 jedilne žlice sladkorja
  • 3 žlice medu
  • 620 g moke tipa “0”
  • 1,5 žlica fine soli
  • Makova zrna

 

Postopek

Vzhajanje

V posodo mešalnika vlijemo vodo in dodamo kvas, premešamo in pustimo stati 5 minut, da aktiviramo kvasovke. Pri počasnem mešanju z mešalnikom dodamo sladkor, žlico medu, moko in sol. Ko se sestavine zgostijo, gnetemo še toliko časa, da nastane kompaktno testo, mehko, vendar ne preveč lepljivo.

Testo prestavimo v naoljeno posodo, ga pokrijemo s folijo in prestavimo v Freddy-ja/Fresco, vklopimo funkcijo naravnega vzhajanja na 28°C za 1 uro in 30 minut.

Nato testo razdelite na 10 delov in jih oblikujte v kroglice, razporedite po krožniku prekritim s peki papirjem,  pokrijte in pustite vzhajati v Freddy-ju/Frescu pri 28°C še 20 minut.

Z rokami, rahlo namazanimi z oljem, jemljite kroglico po kroglico in jih z dlanmi oblikujte v klobaso. Oblikujte tako, da dobite obliko krofa z luknjico na sredini.

Kruhke dajte ponovno na krožnik obložen in prekrit s peki papirjem in pustite vzhajati v Freddy-ju/Frescu 20 minut.

Pečico segrejte na 250°C. V veliki ponvi zavrite vodo z dvema žlicami medu. Vsak kruhek položimo v vrelo vodo za 30 sekund na vsaki strani in pazimo, da se ne sprime. Odcedimo in položimo na pekač obložen s peki papirjem, potresemo z makom in pečemo 10 minut na vsaki strani.

 

Nasveti

Nežno zamrzovanje

Lahko pripravite večjo količimo bagel kruhkov in jih zamrznete s funkcijo nežnega zamrzovanja. Potem jih lahko shranjujete v zamrzovalniku do 10 mesecev. Za regeneracijo ne rabite več kot deset minut v predhodno ogreti pečici na 180°C.

Vrhunska kakovost.
Vrhunska kakovost
Podpora kupcem.
Podpora kupcem
Varno plačilo.
Varno plačilo
usercart
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nadaljuj z nakupovanjem