Kuhana račja stegna s kakiji

 Čas priprave: 10 minut

 Čas nizkotemperaturnega kuhanja: 10 ur

Čas šok zamrzovanja: 2 uri in 45 minut

 Težavnost: Nizka

 

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 račja stegna okoli 400 g vsako
  • 6 kakijev
  • Žajbelj
  • 2 pomaranči
  • Extra deviško olivno olje
  • Sol in poper

 

Postopek

Nizkotemperaturno kuhanje

 

Račja stegna dobro operemo in posušimo.

S pomočjo metlice naredimo emulzijo iz olja, soli, popra in pomarančnega soka. Stegna namočimo v pomarančni emulziji in jih obložimo s 4 narezanimi kakiji in nekaj listi žajblja.

Vsako stegno posebej zavijemo v papirnato vrečko za peko in jih pečemo v Freddy-ju/Frescu, predhodno ogretem na 85°C, s funkcijo nizkotemperaturnega kuhanja 10 ur.

Ko so kuhana, s kuhanih račjih stegen odstranimo meso in postrežemo z nekaj rezinami svežega kakija, ter z omako ki nam je ostala od kuhanja.

 

Nasveti

Chilling

 

S funkcijo "cook and chill" lahko račja stegna kuhate čez noč, nato pa jih na koncu kuhanja neposredno in samodejno ohladite.

Po potrebi jih morate samo regenerirati v Freddy-ju/Frescu s funkcijo pripravljenih jedi pri 6 °C približno eno uro.

Zahvaljujoč funkciji nizkotemperaturnega kuhanja bo meso ostalo mehko in sočno!

Vrhunska kakovost.
Vrhunska kakovost
Podpora kupcem.
Podpora kupcem
Varno plačilo.
Varno plačilo
usercart
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nadaljuj z nakupovanjem