Čas priprave: 10 minut
Čas nizkotemperaturnega kuhanja: 10 ur
Čas šok zamrzovanja: 2 uri in 45 minut
Težavnost: Nizka
Sestavine za 4 osebe:
- 4 račja stegna okoli 400 g vsako
- 6 kakijev
- Žajbelj
- 2 pomaranči
- Extra deviško olivno olje
- Sol in poper
Postopek
Nizkotemperaturno kuhanje
Račja stegna dobro operemo in posušimo.
S pomočjo metlice naredimo emulzijo iz olja, soli, popra in pomarančnega soka. Stegna namočimo v pomarančni emulziji in jih obložimo s 4 narezanimi kakiji in nekaj listi žajblja.
Vsako stegno posebej zavijemo v papirnato vrečko za peko in jih pečemo v Freddy-ju/Frescu, predhodno ogretem na 85°C, s funkcijo nizkotemperaturnega kuhanja 10 ur.
Ko so kuhana, s kuhanih račjih stegen odstranimo meso in postrežemo z nekaj rezinami svežega kakija, ter z omako ki nam je ostala od kuhanja.
Nasveti
Chilling
S funkcijo "cook and chill" lahko račja stegna kuhate čez noč, nato pa jih na koncu kuhanja neposredno in samodejno ohladite.
Po potrebi jih morate samo regenerirati v Freddy-ju/Frescu s funkcijo pripravljenih jedi pri 6 °C približno eno uro.
Zahvaljujoč funkciji nizkotemperaturnega kuhanja bo meso ostalo mehko in sočno!