Semifredo iz cimeta z mangovim prelivom

 Čas priprave: 25 minut

 Čas zamrzovanja: 55  minut

 Težavnost: nizka

 

Zamrzovanje

Sestavine za 6 oseb:

  • 2 rumenjaka
  • 65 g sladkorja
  • 250 ml smetane
  • 2 žlici vode
  • 1 žlica cimeta
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 20 g trsnega sladkorja

V posodi stepemo rumenjake z električnim mešalnikom. V ločeni posodi čvrsto stepemo smetano. V kozici raztopimo sladkor z 2 žlicama vode, rahlo ohladimo in vlijemo k stepenim rumenjakom in stepamo še nekaj časa. Dodamo cimet in na koncu stepeno smetano, dobro premešamo in porazdelimo v 6 modelčkov.

Zamrznemo jih s Freddyj-evo/Fresco-vo funkcijo šok zamrzovanja, približno 55 minut.

Mango olupimo, narežemo na koščke in skupaj z trsnim sladkorjem in limetinim sokom, zmešamo z mešalnikom, da dobimo omako.

Semifredo vzamemo iz modelčkov 15 minut pred serviranjem in ga prelijemo z mangovo omako.

 

*S funkcijo šok zamrzovanja je semifredo pripravljen v eni uri. Če ga naredite več, ga lahko hranite v zamrzovalniku do 6 mesecev.

Vrhunska kakovost.
Vrhunska kakovost
Podpora kupcem.
Podpora kupcem
Varno plačilo.
Varno plačilo
usercart
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nadaljuj z nakupovanjem